Τσεκούρι σε 2.600 θέσεις εργασίας από τον γίγαντα των χημικών BASF

Ο λογαριασμός φυσικού αερίου της εταιρείας εκινάχθηκε κατά 2,2 δισ. ευρώ πέρυσι σε σύγκριση με το 2021, παρόλο που η κατανάλωση μειώθηκε κατά 35%.

Τσεκούρι σε 2.600 θέσεις εργασίας από τον γίγαντα των χημικών BASF

Η BASF θα κόψει 2.600 θέσεις, περίπου το 2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, για εξοικονόμηση κόστους καθώς η μεγαλύτερη χημική εταιρεία της Ευρώπης προσαρμόζεται σε ένα μέλλον χωρίς φθηνό ρωσικό αέριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο γίγαντας των χημικών θα κλείσει μια σειρά από εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων δύο εργοστασίων αμμωνίας και σχετικών εγκαταστάσεων λιπασμάτων, με αποτέλεσμα 700 περικοπές θέσεων εργασίας στο κύριο εργοστάσιό του στο Ludwigshafen στη Γερμανία, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, Παρασκευή. Η BASF τερματίζει επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών πιο γρήγορα, λόγω της επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο λογαριασμός φυσικού αερίου της BASF εκτινάχθηκε κατά 2,2 δισ. ευρώ πέρυσι σε σύγκριση με το 2021, παρόλο που η κατανάλωση μειώθηκε κατά 35%. Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους 500 εκατ. ευρώ, καθώς δεν αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα επανέλθουν στα προπολεμικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v