Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρίχνει τις τιμές στις συνδρομές του το Netflix

Σε περισσότερες από 30 χώρες οι μειώσεις -σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος μιας συνδρομής έφτασε στο μισό.

Ρίχνει τις τιμές στις συνδρομές του το Netflix

Μειώσεις τιμών στις συνδρομές της κάνει σε κάποιες χώρες η δημοφιλής πλατφόρμα video streaming Netflix. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πρώτη την είδηση, οι μειώσεις των τιμών έγιναν σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Υποσαχάριας Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, οι περικοπές ισχύουν για ορισμένες συνδρομές του Netflix σε αυτές τις αγορές -σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος μιας συνδρομής μειώθηκε στο μισό, ανέφερε η Journal.

Η Victoria Scholar, επικεφαλής επενδύσεων στο interactive investor, εξηγεί ότι το Netflix προσπαθεί να ενισχύσει τη ζήτηση στο πλαίσιο της αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης, προσθέτοντας:

«Τον Ιανουάριο, το Netflix ανακοίνωσε αριθμούς συνδρομητών για το τέταρτο τρίμηνο, οι οποίοι ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες, εν μέρει χάρη στη φθηνότερη συνδρομητική υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις καθώς και στις επιτυχημένες νέες κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν.

»Η πλατφόρμα ροής, η οποία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από την Disney+ και άλλους παίκτες, ενήργησε εύστροφα για να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές προκλήσεις. Ως απάντηση στη μείωση του αριθμού των συνδρομητών πέρυσι, το Netflix περικόπτει θέσεις εργασίας, μειώνει τις τιμές και προσαρμόζει το επιχειρηματικό του μοντέλο. H στρατηγική του Netflix απέδωσε καρπούς, βοηθώντας την τηλεοπτική και κινηματογραφική πλατφόρμα να παραμείνει επίκαιρη σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί των καταναλωτών είναι πιεσμένοι.

Μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2022, οι μετοχές του Netflix ανακτούν έδαφος, σημειώνοντας ράλι άνω του 40% τους τελευταίους έξι μήνες. Ωστόσο, η μετοχή βρίσκεται υπό πίεση από το peak του Ιανουαρίου, με πτώση άνω του 10% τις τελευταίες 30 ημέρες, καθώς εξασθενεί η διάθεση για ρίσκο στις μετοχές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v