Χαμηλότερα κέρδη προβλέπει η Bayer

Πέφτουν οι τιμές για γεωργικά προϊόντα. Η προοπτική έρχεται καθώς ο Βέρνερ Μπάουμαν ετοιμάζεται να παραιτηθεί μετά από επτά ταραχώδη χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος.

Χαμηλότερα κέρδη προβλέπει η Bayer

Χαμηλότερα κέρδη προβλέπει η Bayer φέτος, καθώς η γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει πτώση των τιμών για τα γεωργικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου Roundup.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει κέρδη ανά μετοχή έως και 7,40 ευρώ το 2023, χαμηλότερα από τα 7,94 ευρώ πέρυσι και κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Η προοπτική έρχεται καθώς ο Βέρνερ Μπάουμαν ετοιμάζεται να παραιτηθεί μετά από επτά ταραχώδη χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος. Τον Ιούνιο, ο Μπιλ Άντερσον, ο πρώην υπεύθυνος φαρμακευτικής της Roche Holding, πρόκειται να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Bayer.

Η μετάβαση έχει τροφοδοτήσει εικασίες για πιθανή κατάτμηση της γερμανικής εταιρείας, η οποία διαθέτει τμήματα για τη γεωργία, τα φαρμακευτικά προϊόντα και την υγεία των καταναλωτών.

Οι μετοχές της Bayer ενισχύθηκαν περίπου 14% την περασμένη χρονιά. Η μετοχή έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Monsanto τον Ιούνιο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v