Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ε.Ε. απέσυρε αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Coca-Cola

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε επαρκή στοιχεία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Coca-Cola στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ε.Ε. απέσυρε αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Coca-Cola

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέσυραν την έρευνα για πιθανή παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού από την Coca-Cola και τους εμφιαλωτές της, την Coca-Cola Europacific Partners και την Coca-Cola Hellenic, επικαλούμενες ανεπαρκή στοιχεία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα εν μέσω ανησυχιών ότι οι τρεις εταιρείες μπορεί να είχαν καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση τους μέσω της χορήγησης εκπτώσεων σε λιανεμπόρους σε κάποιες χώρες της Ε.Ε., ώστε να εμποδίσουν την είσοδο νέων αναψυκτικών στην αγορά. 

Στη συνέχεια, συγκέντρωσε πληροφορίες από την Coca-Cola και τους εμφιαλωτές της καθώς και από λιανεμπόρους και τους ανταγωνιστές της. 

«Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για τη συνέχιση της έρευνας», τονίζεται σε ανακοίνωση. 

«Το κλείσιμο της έρευνας δεν συνιστά εύρημα ότι η επίμαχη συμπεριφορά συμμορφώνεται με τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε.», προστίθεται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v