Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη 10 ετών για την κινεζική μεταποίηση τον Φλεβάρη

Η ζήτηση ανέκαμψε μετά την κατάργηση σχεδόν τριών ετών περιορισμών με στόχο τη μηδενική Covid.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη 10 ετών για την κινεζική μεταποίηση τον Φλεβάρη

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας έκανε ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας τον Φεβρουάριο, καθώς η ζήτηση ανέκαμψε μετά την κατάργηση σχεδόν τριών ετών περιορισμών με στόχο τη μηδενική Covid.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών του κλάδου της μεταποίησης έφτασε στο 52,6, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 50,5 ενώ είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. Υπενθυμίζεται ότι το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Ιανουάριο, αφού το Πεκίνο εγκατέλειψε την πολιτική του να χρησιμοποιεί ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καραντίνα και lockdown για να περιορίσει τα κρούσματα Covid-19 στο ελάχιστο. Η απόφαση ήρθε μετά από σχεδόν τρία χρόνια συνεχόμενων περιορισμών που έπληξαν τη ζήτηση και την παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Επίσης, ο Caixin δείκτης υπεύθυνων αγορών μεταποίησης, ένας ιδιωτικός δείκτης δραστηριότητας που παρακολουθείται στενά, έφτασε στο 51,6, στην πρώτη επέκτασή του σε επτά μήνες. Η επίσημη κρατική μέτρηση που αναφέρεται παραπάνω δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε μεγαλύτερες, κρατικές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v