Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nagel (ΕΚΤ): Ταχύτερο QT με πιθανές περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Ο πρόεδρος της Bundesbank προειδοποίησε ότι οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές παραμένουν πολύ υψηλές και ότι ο ρυθμός πληθωρισμού είναι πιθανό να υποχωρήσει αργά -στο κατά μέσο όρο 6% με 7% στη Γερμανία φέτος.

Nagel (ΕΚΤ): Ταχύτερο QT με πιθανές περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel, δήλωσε ότι υποστηρίζει μια πιο γρήγορη αντιστροφή της αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, με μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων επίσης, πέρα από την προγραμματισμένη άνοδο αυτό τον μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Nagel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, προειδοποίησε ότι οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές παραμένουν πολύ υψηλές και ότι ο ρυθμός πληθωρισμού είναι πιθανό να υποχωρήσει αργά -στο κατά μέσο όρο 6% με 7% στη Γερμανία φέτος.

Σχολιάζοντας τον ισολογισμό της ΕΚΤ, ο Nagel είπε ότι «είναι υπέρ του να ακολουθήσει μια πιο απότομη πορεία μείωσης από τον Ιούλιο. Αναμένει ότι οι αγορές «θα αντεπεξέλθουν καλά στη μείωση των στοιχείων ενεργητικού του Ευρωσυστήματος».

Συζητώντας το κόστος δανεισμού, είπε: «Ένα πράγμα είναι σαφές: Το βήμα του επιτοκίου που ανακοινώθηκε για τον Μάρτιο δεν θα είναι το τελευταίο. Περαιτέρω σημαντικά βήματα αυξήσεων επιτοκίων μπορεί να χρειαστούν και στη συνέχεια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v