Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βυθίζεται η μετοχή της κρυπτο-τράπεζας Silvergate

Βουτιά 45% για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. «Η εταιρεία αξιολογεί την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της».

Βυθίζεται η μετοχή της κρυπτο-τράπεζας Silvergate

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι μετοχές της Silvergate Capital βυθίστηκαν σε ιστορικό χαμηλό αφού η τράπεζα, εστιασμένη στα κρυπτονομίσματα, δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να υποβάλει έγκαιρα την ετήσια έκθεσή της και ότι εξετάζει τα περιθώρια βιωσιμότητάς της, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι μετοχές της τράπεζας που εδρεύει στην Καλιφόρνια υποχώρησαν έως και 45%, στα 7,50 δολάρια το πρωί της Πέμπτης, στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, στα τέλη του 2019.

«Η εταιρεία εργάζεται επιμελώς για να καταθέσει την ετήσια έκθεση (Form 10-K)  το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν αναμένει να είναι σε θέση να την καταθέσει πριν από την εκπνοή της παράτασης», ανακοίνωσε η Silvergate.

Η τράπεζα πρόσθεσε πως πούλησε πρόσθετους χρεωστικούς τίτλους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και πως αναμένει περισσότερες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα να θεωρηθεί λιγότερο καλά κεφαλαιοποιημένη. «Η εταιρεία αξιολογεί την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της», ανέφερε.

Η εν λόγω προειδοποίηση οδήγησε τουλάχιστον τρεις οίκους, την Canaccord Genuity, την JPMorgan και τη Morgan Stanley, να υποβαθμίσουν την αξιολόγηση της Silvergate. 

Η αβέβαιη βιωσιμότητα της τράπεζας, η οποία διαθέτει καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία άνω των 11 δισ. δολ., αναμφισβήτητα δίνει νέα τροφή στη συζήτηση μεταξύ βουλευτών και ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ σχετικά με το εάν οι τράπεζες μπορούν να διαχειριστούν τους κινδύνους που απορρέουν από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v