Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ban από Γερμανία σε κινεζικά εξαρτήματα 5G

Χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, έχουν περιορίσει τον ρόλο της Huawei στις υποδομές 5G. Και η ZTE στο στόχαστρο του Βερολίνου.

Ban από Γερμανία σε κινεζικά εξαρτήματα 5G

Η Γερμανία σχεδιάζει να απαγορεύσει ορισμένα κινεζικά εξαρτήματα στο ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς της χώρας, ανέφερε η εφημερίδα Zeit, καθώς οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις ωθούν τους βουλευτές να αντιστρέψουν έναν συμβιβασμό της εποχής της Άνγκελα Μέρκελ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, θα απαγορευτεί στους χειριστές δικτύων να χρησιμοποιούν ορισμένα εξαρτήματα που παράγονται από τη Huawei Technologies και τη ZTE, όπως μετέδωσε η Zeit, επικαλούμενη αγνώστων στοιχείων κυβερνητικές πηγές.

«Οι  περιορισμοί ενός πάντα αξιόπιστου κατασκευαστή με πολύ καλό ιστορικό ασφάλειας σίγουρα δεν αποτελούν μέρος της ενίσχυσης της ασφάλειας των υποδομών», δήλωσε μέσω email ο Πάτρικ Μπέργκερ, εκπρόσωπος της Huawei στη Γερμανία.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, ενώ εκπρόσωπος της ZTE δεν σχολίασε αμέσως.

Χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, έχουν περιορίσει τον ρόλο της Huawei στις υποδομές 5G. 

Αλλά η «εργαλειοθήκη» του μπλοκ για να επιτρέψει στις χώρες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ριψοκίνδυνους προμηθευτές είναι μη δεσμευτική και επιτρέπει στις χώρες και τις επιχειρήσεις να ορίσουν τη δική τους πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v