Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν αναμένει αύξηση επιτοκίων από Fed τον Μάρτη η Goldman Sachs

Αλλάζουν οι προβλέψεις μετά την SVB. Προηγουμένως έβλεπε αύξηση 25 μονάδων βάσης. Σημαντική αβεβαιότητα και για τις κινήσεις μετά τον Μάρτιο βλέπουν οι αναλυτές.

Δεν αναμένει αύξηση επιτοκίων από Fed τον Μάρτη η Goldman Sachs

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δεν αναμένουν πλέον από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της στις 22 Μαρτίου με σημαντική αβεβαιότητα για την πορεία μετά τον Μάρτιο, υπό το φως της πρόσφατης πίεσης στον τραπεζικό τομέα.

Οπως θυμίζει το Reuters, η Goldman ανέμενε προηγουμένως αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Μάρτιο.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι πελάτες της χρεοκοπημένης Silicon Valley Bank θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις καταθέσεις τους από σήμερα Δευτέρα και δημιούργησαν μια νέα διευκόλυνση για να δώσουν στις τράπεζες πρόσβαση σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης. Η Federal Reserve διευκόλυνε επίσης τις τράπεζες να δανείζονται από αυτήν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι αναλυτές της Goldman δήλωσαν ότι αναμένουν τα μέτρα που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές να παρέχουν σημαντική ρευστότητα στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν εκροές καταθέσεων και να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των καταθετών.

Η Goldman άφησε αμετάβλητες τις προσδοκίες της για αυξήσεις 25 μονάδων βάσης τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά είπε ότι βλέπει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων μετά τον Μάρτιο.

Η τράπεζα είπε ότι αναμένει τώρα τερματικό επιτόκιο 5,25%-5,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v