Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον πάγο η Silicon Valley Bank Germany

Δεν θα επιτρέπεται να πουλά περιουσιακά στοιχεία ή να πραγματοποιεί πληρωμές, επειδή κινδυνεύει να μην μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές, ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Δεν δέχεται καταθέσεις.

Στον πάγο η Silicon Valley Bank Germany

Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας πάγωσε το τοπικό τμήμα της Silicon Valley Bank στη χώρα μετά την ξαφνική κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Silicon Valley Bank Germany δεν θα επιτρέπεται να πουλά περιουσιακά στοιχεία ή να πραγματοποιεί πληρωμές προς και από τους πελάτες της, επειδή κινδυνεύει να μην μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές, ανέφερε σε δήλωση της σήμερα Δευτέρα η BaFin, όπως είναι γνωστή η ρυθμιστική αρχή. 

Οι γερμανικές δραστηριότητες δεν θεωρούνται συστημικά σχετικές για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, είπε η BaFin. Ο ισολογισμός του ιδρύματος που εδρεύει στη Φρανκφούρτη ανερχόταν σε 789,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους και δεν δεχόταν καταθέσεις, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, καθώς το γερμανικό τμήμα της SVB δεν λάμβανε καταθέσεις από Γερμανούς πελάτες, το μορατόριουμ δεν έχει καμία επίπτωση στο γερμανικό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v