Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Αυστηρότερο πλαίσιο για τις τράπεζες, δεν θα προστατεύσουμε επενδυτές

Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα της χώρας, δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο και όταν ο κίνδυνος δεν αποδώσει, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους», το σχόλιο για τους επενδυτές στις πτωχευμένες τράπεζες.

Μπάιντεν: Αυστηρότερο πλαίσιο για τις τράπεζες, δεν θα προστατεύσουμε επενδυτές

Την απόφασή του να αυστηροποιήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο στον τραπεζικό τομέα ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, στη σκιά της κρίσης που ξεκίνησε με την SVB.

Όπως δήλωσε, αυτοί που διαχειρίζονται τις προβληματικές τράπεζες πρέπει να απολυθούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι επενδυτές στις χρεοκοπημένες τράπεζες δεν θα προστατευτούν. «Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο και όταν ο κίνδυνος δεν αποδώσει, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους».

Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό, τόνισε.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και άλλες τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν λάβει «άμεσα» μέτρα, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι «οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) έχει αναλάβει τον έλεγχο της SVB και της Signature, πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας ότι οι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν καθόλου και τα χρήματα θα προέλθουν από το νεοσυσταθέν ταμείο ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v