Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιμέτωπη με ποινική έρευνα η Signature Bank πριν από την κατάρρευσή της

Ερευνητές του υπουργείου Δικαιοσύνης εξέταζαν εάν η τράπεζα είχε επαρκή μέτρα για να ανιχνεύσει πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες πελατών.

Αντιμέτωπη με ποινική έρευνα η Signature Bank πριν από την κατάρρευσή της

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ερευνούσαν τη δουλειά της Signature Bank με πελάτες κρυπτονομισμάτων, προτού οι ρυθμιστικές αρχές πάρουν ξαφνικά στα χέρια τους την τράπεζα το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι ερευνητές του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον και στο Μανχάταν εξέταζαν εάν η τράπεζα της Νέας Υόρκης έλαβε επαρκή μέτρα για να ανιχνεύσει πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από πελάτες -όπως τον έλεγχο ατόμων που ανοίγουν λογαριασμούς και το να παρακολουθεί τις συναλλαγές για ενδείξεις εγκληματικότητας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έριξε επίσης μια ματιά, είπαν δύο άτομα ζητώντας να μην κατονομαστούν, επειδή οι έρευνες είναι εμπιστευτικές.

Ενας εκπρόσωπος για τις υπόλοιπες λειτουργίες της τράπεζας που πτώχευσε δεν απάντησε σε μήνυμα για σχόλιο. Η Federal Deposit Insurance Corp., η οποία ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν και της SEC αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας επεσήμανε μια δήλωση του προέδρου της SEC Gary Gensler, την Κυριακή, όταν οι αρχές έλαβαν μέτρα για να ενισχύσουν τις τράπεζες των ΗΠΑ και να κλείσουν τη Signature.

«Θα διερευνήσουμε και θα ασκήσουμε ενέργειες επιβολής του νόμου, εάν διαπιστώσουμε παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί κινητών αξιών», δήλωσε τότε ο επικεφαλής της SEC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v