CEO Credit Suisse: Εχουμε πολύ ισχυρή ρευστότητα

«Το κεφάλαιό μας έχει πολύ ισχυρή βάση», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Ulrich Koerner. «Εκπληρώνουμε και με το παραπάνω όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις, καμία σχέση με τη SVB». Πού αποδίδει τη βουτιά της μετοχής.

CEO Credit Suisse: Εχουμε πολύ ισχυρή ρευστότητα

Για την ευρωστία της Credit Suisse με όρους ρευστότητας μίλησε σε συνέντευξή του στο CAN την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Ulrich Koerner, μετά τη βουτιά πάνω από 30% που σημείωσε η τιμή της μετοχής της.

«Το κεφάλαιό μας, η βάση ρευστότητάς μας είναι πολύ πολύ ισχυρή», είπε ο Koerner. «Εκπληρώνουμε και με το παραπάνω όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Νωρίτερα η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse,  δήλωσε ότι λόγω του ρυθμιστικού πλαισίου, δεν θα αγοράσει περισσότερες μετοχές της ελβετικής τράπεζας, πυροδοτώντας την περαιτέρω κρίση

Επιπλέον, αναφορικά με συσχετίσεις με την υπόθεση κατάρρευσης των αμερικανικών τραπεζών SVB και Signature, ο CEO σχολίασε πως η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι με κανέναν τρόπο συγκρίσιμη με τα τεκταινόμενα στην Credit Suisse. «Σε μεταβατικές περιόδους δεν εκπλήσσει η συνέχιση των εκροών», δήλωσε.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «οι αδυναμίες μας σχετίζονται με τους χρηματοοικονομικούς ελέγχους και δεν έχουν αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματά μας».

Η πτώση 30% της μετοχής της Credit Suisse, γράφει το Reuters, προκάλεσε επιπλέον πτώση 6% στον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη Stoxx, ενώ τα CDS πενταετίας για την κορυφαία ελβετική τράπεζα σημείωσαν νέο υψηλό ρεκόρ, αντανακλώντας τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v