Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο δεν θα πιάσει τα 100 δολάρια

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 15 μηνών αυτές τις ημέρες, με το Brent να χάνει 12% την εβδομάδα που πέρασε.

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο δεν θα πιάσει τα 100 δολάρια

Η Goldman Sachs, ένας από τους μεγαλύτερους «ταύρους» όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις προοπτικές του πετρελαίου, υποβάθμισε τις προβλέψεις της, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο ύφεσης αντισταθμίζουν την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

Οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν τώρα το Brent να φτάνει τα 94 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους 12 μήνες και τα 97 δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έναντι 100 δολαρίων το βαρέλι προηγουμένως.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει παρά την έκρηξη της ζήτησης στην Κίνα λόγω του τραπεζικού στρες, των φόβων για ύφεση και της μείωσης επενδυτικών ροών», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμα της 18ης Μαρτίου. «Ιστορικά, μετά από τέτοια γεγονότα, οι τιμές ανακάμπτουν σταδιακά, ειδικά οι μακροχρόνιες τιμές».

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 15 μηνών αυτές τις ημέρες, με το Brent να χάνει 12% την εβδομάδα που πέρασε πέφτοντας κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι, σημειώνει το Bloomberg.

Μετά την πτώση των τιμών, η τράπεζα αναμένει τώρα από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2024 και όχι το δεύτερο εξάμηνο του 2023 που είχε υπολογίσει η Goldman πριν από την πτώση των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v