Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νιετ» στα iPhone λέει το Κρεμλίνο

Σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Κρεμλίνο για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, είπαν στους αξιωματούχους να αλλάξουν τα τηλέφωνά τους έως την 1η Απριλίου.

«Νιετ» στα iPhone λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο είπε στους αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας του 2024 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα iPhone της Apple, λόγω ανησυχιών ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε η εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με το Reuters, σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Κρεμλίνο για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, ο Σεργκέι Κιριγιένκο, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης, είπε στους αξιωματούχους να αλλάξουν τα τηλέφωνά τους έως την 1η Απριλίου, ανέφερε η Kommersant, επικαλούμενη αγνώστων στοιχείων.

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: Ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, σύμφωνα με την Kommersant. «Όλοι θα πρέπει να το κάνουν τον Μάρτιο».

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά.

«Τα smartphone δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Κάθε smartphone έχει σχετικά διαφανή μηχανισμό, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει -Android ή iOS. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους».

Η Apple δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Κρεμλίνο μπορεί να παράσχει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσουν τα iPhone, μετέδωσε η Kommersant, προσθέτοντας ότι η εντολή για διακοπή της χρήσης iPhone απευθυνόταν σε όσους εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική -για την οποία είναι υπεύθυνος ο Κιριγιένκο.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε πάντα ότι δεν έχει smartphone, αν και ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο κατά καιρούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v