Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάγκελ: Ο επίμονος πληθωρισμός μπορεί να απαιτεί νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ

Αν ο πληθωρισμός κινηθεί όπως προβλέπεται, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις, υπογράμμισε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Νάγκελ: Ο επίμονος πληθωρισμός μπορεί να απαιτεί νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

H EKT θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων αν ο πληθωρισμός κινηθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ. 

«Αν ο πληθωρισμός κινηθεί όπως προβλέπεται, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις» υπογράμμισε ο Νάγκελ από το Λονδίνο. «Πρέπει να δαμάσουμε τον πληθωρισμό και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί. Κατά τη γνώμη μου, η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι σε καλή κατάσταση και ότι ο τραπεζικός τομέας διαθέτει επαρκή μαξιλάρια ασφαλείας και συνεπώς ο κίνδυνος μετάστασης είναι μικρός. 

«Σε περίπτωση που οι πιέσεις στη χρηματοοικονομική αγορά ή διαχυθούν στην ευρωζώνη, είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε για να διατηρήσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη» υπογράμμισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v