Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάει στα έξι ο κινεζικός γίγαντας Alibaba

Κάθε οντότητα θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στο χρηματιστήριο. Η κίνηση έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια, στα οποία υπήρξε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και αυστηρότερες ρυθμίσεις από το Πεκίνο.

Σπάει στα έξι ο κινεζικός γίγαντας Alibaba

Η Alibaba δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι θα διασπάσει την εταιρεία της σε έξι επιχειρηματικές οντότητες, η καθεμία με τη δυνατότητα να αντλήσει εξωτερική χρηματοδότηση και να εισέλθει στο χρηματιστήριο, στην πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οπως μεταδίδει το CNBC, κάθε οντότητα θα διοικείται από τον δικό της Διευθύνοντα Σύμβουλο και το δικό της διοικητικό συμβούλιο.

Η Alibaba ανέφερε σε μια δήλωση ότι η κίνηση έχει «σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει την αξία των μετόχων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς».

Οι μετοχές της Alibaba κάνουν άλμα πάνω από 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Η κίνηση έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την Alibaba, η οποία αντιμετώπισε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και αυστηρότερους κανονισμούς από το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίησή της. Η Alibaba έχει δυσκολευτεί με την ανάπτυξη τα τελευταία τρίμηνα.

Πλέον προσπαθεί τώρα να τονώσει την ανάπτυξη με την αναδιοργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v