Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορική πτώση για τα κέρδη της Huawei το 2022

Χτύπημα από τις αμερικανικές κυρώσεις και τους αυστηρούς ελέγχους πανδημίας στην Κίνα. Τα κέρδη κατρακύλησαν 69% σε σύγκριση με το 2021.

Ιστορική πτώση για τα κέρδη της Huawei το 2022

Tη μεγαλύτερη ετήσια μείωση κερδών της ανακοίνωσε η Huawei, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τις δραστηριότητές της και οι αυστηροί έλεγχοι πανδημίας στην Κίνα επιβαρύνουν την εταιρεία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας είπε ότι τα καθαρά κέρδη για το 2022 ανήλθαν σε 35,6 δισεκατομμύρια γιουάν (5,18 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας μείωση 69% σε ετήσια βάση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη από την ετήσια πτώση 54% το 2011, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.

«Το 2022, ένα απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον και παράγοντες εκτός αγοράς συνέχισαν να επηρεάζουν τις δραστηριότητες της Huawei», δήλωσε ο Eric Xu, εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, σε δελτίο τύπου.

Η Huawei είπε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν 0,9% στα 642,3 δισεκατομμύρια γουάν το 2022, καθώς η εταιρεία σταθεροποίησε τις δραστηριότητές της μετά από μια βουτιά άνω του 28% στις πωλήσεις το 2021. Η εταιρεία με έδρα τη Shenzhen της Κίνας προσπάθησε να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του cloud computing και την αυτοκινητοβιομηχανία μετά από δύσκολα χρόνια κατά τα οποία οι αμερικανικές κυρώσεις παρεμπόδισαν την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v