Τρίτος μήνας ανόδου για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία

Η ζήτηση αυξήθηκε 4,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα - η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2021.

Τρίτος μήνας ανόδου για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία

Οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια αυξήθηκαν για τρίτο μήνα στέλνοντας ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για τον μεταποιητικό τομέα, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ζήτηση αυξήθηκε 4,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα - η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2021 και καλύτερη από τη διάμεση εκτίμηση για 0,3% σε δημοσκόπηση του Bloomberg σε οικονομολόγους. Οδηγήθηκε από παραγγελίες μεγάλης κλίμακας για οχήματα, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία. Η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε επίσης σημαντικά.

Ενώ τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξασθενούν, οι κατασκευαστές έχουν υποφέρει από υποτονική ζήτηση λόγω χαμηλής εμπιστοσύνης και μειωμένης αγοραστικής δύναμης. Μετρήσεις από την S&P Global αυτή την εβδομάδα έδειξαν βαθύτερη ύφεση τον Μάρτιο, αν και ορισμένες εταιρείες χρησιμοποίησαν την καλύτερη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για να αντιμετωπίσουν τις καθυστερημένες παραγγελίες.

Η Γερμανία, όπου η μεταποίηση διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην οικονομία, κινδυνεύει από μια ρηχή ύφεση μετά τη συρρίκνωση της παραγωγής κατά 0,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022. Ο πλήρης αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ακόμα φανεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v