Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθαρρυντικές οι νέες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία

Ανάπτυξη 0,3% χάρη στη... λάιτ ενεργειακή κρίση, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για αρνητικό πρόσημο. Πιο μετριοπαθής εικόνα για το 2024. Πού θα κινηθεί ο πληθωρισμός.

Ενθαρρυντικές οι νέες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,3% φέτος, σύμφωνα με τις πιο θετικές βραχυπρόθεσμες προοπτικές που εξέδωσαν τέσσερα οικονομικά ινστιτούτα της χώρας σήμερα Τετάρτη, γράφουν οι Financial Times.

Οι νέες προβλέψεις αντιπαραβάλλονται με την αντίστοιχη εκτίμηση του Σεπτεμβρίου για μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 0,4% το 2023. 

Ο Timo Wollmershäuser, οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Ifo, είπε ότι το οικονομικό σοκ από την ενεργειακή κρίση στη Γερμανία αυτό τον χειμώνα ήταν «λιγότερο σοβαρό απ' ό,τι αναμενόταν», κυρίως χάρη στη «μικρότερη απώλεια αγοραστικής δύναμης ως αποτέλεσμα της σημαντικής πτώσης των τιμών ενέργειας».

Ωστόσο, οι ερευνητές μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη της Γερμανίας το επόμενο έτος από 1,9% σε 1,5%, ενώ αύξησαν τις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό το 2024 από 2,2% σε 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v