Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BNP Paribas: Αύξηση μπόνους 18% για τους «θαρραλέους» της επενδυτικής τραπεζικής

Εφτασαν τους 369 οι τραπεζίτες του γαλλικού Ομίλου που κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ. Διαφοροποιημένη η στρατηγική των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

BNP Paribas: Αύξηση μπόνους 18% για τους «θαρραλέους» της επενδυτικής τραπεζικής

Η BNP Paribas αύξησε το bonus pool για τους κορυφαίους του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της πέρυσι, καθώς απέφερε κέρδη στα ταμεία σ' ένα περιβάλλον αυξημένης αστάθειας στην αγορά.

Οι μεταβλητές αποζημιώσεις όσων παίρνουν την ευθύνη ανάληψης ρίσκου στην επενδυτική τραπεζική αυξήθηκε κατά 14%, στα 504,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg. Δεδομένου ότι ο αριθμός τέτοιων τραπεζιτών μειώθηκε ελαφρά σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, το μέσο μπόνους αυξάνεται περίπου 18%.

Η αύξηση είναι λίγο πολύ εναρμονισμένη με την αύξηση εσόδων 16% πέρυσι. Τα κέρδη προήλθαν από το τμήμα trading της BNP, το οποίο κατέγραψε σκορ +27%, ενώ η παγκόσμια τραπεζική μονάδα σημείωσε άνοδο 2,6%.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην BNP που είχαν κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στους 369.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ακολουθούν διαφορετικές πολιτικές αποζημιώσεων μετά τα ανάμεικτα αποτελέσματα το 2022. Ο Όμιλος UBS μείωσε το bonus pool κατά 10%, ενώ αντίθετα η Credit Agricole το αύξησε κατά 10% - αν και οι εκτεταμένες προσλήψεις της στην ουσία συνεπάγονται σταθεροποίηση του μέσου μπόνους. Η Deutsche Bank διατήρησε το bonus pool περίπου στα ίδια επίπεδα.

Η ιταλική UniCredit είναι μια από τις λίγες εξαιρέσεις, αυξάνοντας τις μεταβλητές αποζημιώσεις κατά 20%.

Οι μεταβλητές αποδοχές της BNP Paribas για όσους αναλαμβάνουν ουσιαστικό κίνδυνο σε ολόκληρη την τράπεζα αυξήθηκε επίσης, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, με ποσοστό 8%, στα 593,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v