Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Λονδρέζοι υπάλληλοι του Instagram απολύονται ή... μετακομίζουν στις ΗΠΑ

Πρώτο βήμα στον γύρο περικοπών εργατικού δυναμικού της μητρικής Meta, που θα συμπεριλάβει 10.000 υπαλλήλους.

Οι Λονδρέζοι υπάλληλοι του Instagram απολύονται ή... μετακομίζουν στις ΗΠΑ

Η Meta Platforms σχεδιάζει να περικόψει ή να μετεγκαταστήσει το εργατικό δυναμικό του Instagram που εδρεύει στο Λονδίνο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Το γραφείο του Λονδίνου έγινε το κέντρο ανάπτυξης της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης όταν ο επικεφαλής Άνταμ Μοσέρι μετακόμισε προσωρινά εκεί, πέρυσι. Ο Μοσέρι σχεδιάζει να μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ, μαζί με τους υπαλλήλους που δεν έχουν απολυθεί, συνεχίζει η πηγή που μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας, καθώς η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί. Η κίνηση δεν θα είναι οριστική πριν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η Meta, εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε τον Μάρτιο τα σχέδιά της να καταργήσει 10.000 θέσεις, στο πλαίσιο του στόχου του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Όπως ανέφερε νεότερο εσωτερικό σημείωμα, θα επηρεαστούν το Facebook, το WhatsApp, το Instagram και τα Reality Labs – που φιλοξενούν τις προσπάθειες εικονικής πραγματικότητας και το hardware του Quest. Ένας νέος γύρος περικοπών θα ακολουθήσει τον Μάιο.

Το γραφείο του Instagram στο Λονδίνο άνοιξε το 2013 και ήταν η πρώτη διεθνής παρουσία της εταιρείας. Σήμερα έχει πια περίπου 100 υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v