Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 11 ετών παραμένει η τιμή της ζάχαρης

Το αυξανόμενο κόστος αναμένεται να περάσει στους καταναλωτές με τη μορφή πιο ακριβών γλυκών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει κι άλλο περιθώριο ανόδου.

Σε υψηλό 11 ετών παραμένει η τιμή της ζάχαρης

Εκτοξεύονται οι τιμές της ζάχαρης, με τους αναλυτές να λένε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο ανόδου. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ακατέργαστης ζάχαρης τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν στα 24 σεντς ανά λίβρα και έφθασαν σε υψηλό 11 ετών. Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη εβδομάδα, η τιμή ήταν σε αυτό το επίπεδο.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη της ζάχαρης είναι αρκετά ευνοϊκά, ώστε οι τιμές να παραμείνουν υψηλές βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Girish Chhimwal, αναλυτής ζάχαρης στην S&P, επικαλούμενος τις καιρικές συνθήκες που χτυπούν τους κορυφαίους παραγωγούς ζάχαρης.

Το αυξανόμενο κόστος αναμένεται να περάσει στους καταναλωτές με τη μορφή ακριβότερων γλυκών.

«Η τιμή των ζαχαρωτών και των ροφημάτων με βάση τη ζάχαρη που ήδη ανεβαίνει, θα ενσωματώσει και τις αυξανόμενες τιμές της ζάχαρης», δήλωσε ο John Stansfield, ανώτερος αναλυτής ζάχαρης στην πλατφόρμα δεδομένων εμπορευμάτων DNEXT.

Οι τιμές των επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνονται παγκοσμίως, πρόσθεσε ο Stansfield.

«Σε μία μπάρα σοκολάτας υπάρχει γάλα, κακάο σε σκόνη κ.λπ. και αυτά τα κόστη αυξάνονται. Το κόστος ενέργειας και εργασίας για την παραγωγή τέτοιων αγαθών ανεβαίνει επίσης», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v