Αυξήσεις 10% για τους εργαζόμενους στα βρετανικά ταχυδρομεία

Τερματίζεται η μακρόχρονη διαμάχη της Royal Mail με το υπαλληλικό προσωπικό. Ικανοποιητικές αυξήσεις, πάγωμα απολύσεων, αλλά και νέα ώθηση στην αυτοματοποίηση και την ευελιξία της ιστορικής βασιλικής υπηρεσίας.

Αυξήσεις 10% για τους εργαζόμενους στα βρετανικά ταχυδρομεία

Τα βρετανικά (βασιλικά) ταχυδρομεία (Royal Mail) ανακοίνωσαν αυξήσεις 10% στους μισθούς τα επόμενα τρία χρόνια, τερματίζοντας μια μακρόχρονη διαμάχη με την ένωση εργαζομένων, μεταδίδει το Bloomberg.

Στην τελική συμφωνία για τις αμοιβές περιλαμβάνεται τόσο μερίδιο επί των κερδών όσο και χορήγηση εφάπαξ ποσού 500 στερλινών, ανέφερε η μητρική International Distributions Services (IDS). Η Royal Mail επίσης δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

«Η συμφωνία παρέχει μια πλατφόρμα για την επόμενη φάση σταθεροποίησης της επιχείρησης, με οδηγό την αποτελεσματικότητα και την αλλαγή», ανέφερε η IDS.

Η μακροχρόνια διαμάχη είχε επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ του σωματείου και της Royal Mail σχετικά τόσο με τις αμοιβές όσο και με τις προσπάθειες να γίνει πιο αποτελεσματική η ταχυδρομική υπηρεσία, που μετρά 500 χρόνια ιστορίας, ενισχύοντας την αυτοματοποίηση και την ευελιξία της. 

Οι μετοχές της IDS σημείωσαν άνοδο έως και 1,7% στο Λονδίνο, ενώ έχουν κερδίσει 17% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v