Χτύπημα στο mega ντιλ των $69 δισ. Microsoft-Activision

Η βρετανική εποπτική αρχή άσκησε βέτο στην εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision (Call of Duty) από τον τεχνολογικό κολοσσό, λέγοντας ότι θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στο cloud gaming.

Χτύπημα στο mega ντιλ των $69 δισ. Microsoft-Activision

Χτύπημα δέχτηκε η εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 69 δισ. δολαρίων από τη Microsoft, αφότου η βρετανική αντιμονοπωλιακή εποπτική αρχή άσκησε βέτο στη μεγαλύτερη συμφωνία του κλάδου βιντεοπαιχνιδιών, λέγοντας ότι θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στο cloud gaming.

H απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για αντίστοιχες αποφάσεις και από άλλες ρυθμιστικές αρχές.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι οι ανησυχίες της δεν μπορούν να καμφθούν με λύσεις όπως η πώληση του blockbuster Call of Duty ή με άλλες λύσεις που περιλαμβάνουν υποσχέσεις να επιτρέψουν στους ανταγωνιστές να προσφέρουν το παιχνίδι στις πλατφόρμες τους. Η Microsoft είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η Microsoft ασκούσε πιέσεις στο εσωτερικό και στην Ευρώπη, για να πείσει τις αρμόδιες αρχές να δώσουν το πράσινο φως για τη συμφωνία -μια από τις 30 μεγαλύτερες εξαγορές όλων των εποχών.

Τα κρίσιμα συμπεράσματα της CMA έρχονται πριν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v