Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρέναρε το cloud της Amazon, οι πελάτες μειώνουν τις δαπάνες τους

Αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών για τον κύριο μοχλό κερδών του τεχνολογικού γίγαντα. Οι πελάτες της προσπαθούν να εξοικονομήσουν κόστη, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Φρέναρε το cloud της Amazon, οι πελάτες μειώνουν τις δαπάνες τους

Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στο τμήμα cloud της Amazon Web Services (AWS) αυτόν τον μήνα όπως ενημέρωσε η εταιρεία, αυξάνοντας τους φόβους των επενδυτών σχετικά με τον κύριο μοχλό των κερδών του τεχνολογικού γίγαντα καθώς οι πελάτες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος ως απάντηση στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η προειδοποίηση, η οποία ήρθε μετά από ανακοίνωση κερδών την Πέμπτη, χτύπησε το αρχικό ράλι που είχε ωθήσει τις μετοχές της Amazon έως και 12% υψηλότερα στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, αφήνοντάς τες περίπου 2% χαμηλότερα.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, τα έσοδα της AWS, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της Amazon, αυξήθηκαν 16% στα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από τις προβλέψεις για 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, τα έσοδα της Amazon αυξήθηκαν 9%, στα 127,4 δισ. δολάρια, επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο, ενώ τα έσοδα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα του ομίλου ήταν σταθερά στα 51,1 δισ. δολάρια.

Ο οικονομικός διευθυντής της Amazon, Brian Olsavsky, δήλωσε ότι «πελάτες τη AWS, όλων των μεγεθών, σε όλες τις βιομηχανίες» προσπαθούν να εξοικονομήσουν κόστος.

«Οι πελάτες συνεχίζουν να αξιολογούν τρόπους βελτιστοποίησης των δαπανών τους στο cloud, ως απάντηση σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες», είπε. «Και βλέπουμε αυτές τις βελτιστοποιήσεις να συνεχίζονται και στο δεύτερο τρίμηνο, με τους ρυθμούς αύξησης των εσόδων του Απριλίου να είναι περίπου 500 μονάδες βάσης χαμηλότεροι από αυτό που είδαμε το πρώτο τρίμηνο».

Η προειδοποίηση υπογραμμίζει την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι πάροχοι cloud, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, καθώς οι πελάτες, που είναι αντιμέτωποι με το κόστος λειτουργίας του και οι οικονομικές συνθήκες ασκούν πίεση σε μια αγορά σημαντικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v