Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan, Citizens και PNC διεκδικούν τη First Republic

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές διαπραγματεύονται να πουλήσουν το σύνολο ή μέρος της προβληματικής τράπεζας με έδρα την Καλιφόρνια, πριν ανοίξει σήμερα Δευτέρα.

JP Morgan, Citizens και PNC διεκδικούν τη First Republic

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ που αγωνίζονται για τη διάσωση της First Republic διαπραγματεύονται με τουλάχιστον τρεις μεγάλες τράπεζες που υποβάλλουν προσφορές για το σύνολο ή μέρος της τράπεζας με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation - FDIC), η οποία ηγείται της κυβερνητικής προσπάθειας, έλαβε προσφορές από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, PNC και Citizens, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Την Κυριακή, οι ρυθμιστικές αρχές επέστρεψαν σε τουλάχιστον μερικούς από τους πλειοδότες ζητώντας αναδιαμορφωμένες προσφορές και περισσότερες πληροφορίες καθώς συνέκριναν τις περίπλοκες προτάσεις, είπαν δύο άτομα. Δεν είναι ακόμα σαφές ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και θα μπορούσαν να προκύψουν άλλοι πλειοδότες.

Η JPMorgan, η οποία ηγήθηκε μιας προσπάθειας για τη διάσωση της First Republic πριν από έναν μήνα, δεν εργάζεται πλέον ως σύμβουλος της First Republic, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, δίνοντας την ελευθερία στην τράπεζα να υποβάλει προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι η First Republic Bank αντιμετωπίζει όλο και περισσότερη πίεση μετά τις αλλεπάλληλες πτωχεύσεις άλλων δυο τραπεζών με παρόμοια προφίλ -της Silicon Valley Bank και της Signature Bank-, στις αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο, η τράπεζα δεν έχει καταφέρει να καταρτίσει ικανοποιητικό σχέδιο «διάσωσής της» και όταν επιβεβαίωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι πολλοί πελάτες της απέσυραν τα χρήματα τους, κάνοντας αναλήψεις 100 δισεκατομμυρίων και πλέον συνολικά, η μετοχή της υπέστη κατακόρυφη πτώση.

Η FDIC και το υπουργείο Οικονομικών επικοινώνησαν στα μέσα της εβδομάδας με τους επικεφαλής διαφόρων χρηματοπιστωτικών θεσμών για να διαπιστώσουν αν και κατά πόσον θα ενδιαφέρονταν να την εξαγοράσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v