Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλήσεις €5,3 δισ. για την Adidas το πρώτο τρίμηνο

Η γερμανική κατασκευάστρια αθλητικών παπουτσιών εξακολουθεί να αναμένει ζημιά 700 εκτ. ευρώ φέτος εάν δεν μπορέσει να πουλήσει τα προϊόντα Yeezy.

Πωλήσεις €5,3 δισ. για την Adidas το πρώτο τρίμηνο

Η Adidas δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τα απούλητα αθλητικά παπούτσια Yeezy, αλλά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Bjorn Gulden είπε ότι η ανάκαμψή της είναι ωστόσο μια καλή αρχή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η γερμανική κατασκευάστρια αθλητικών παπουτσιών εξακολουθεί να αναμένει ζημιά 700 εκατομμυρίων ευρώ φέτος εάν δεν μπορέσει να πουλήσει τα προϊόντα Yeezy, αν και σημειώνει πρόοδο στη βελτίωση των εργασιών και των σχέσεων με προμηθευτές και λιανοπωλητές, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα Παρασκευή.

Η Adidas ανέφερε πωλήσεις 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο, περίπου σε ευθυγράμμιση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι δραστηριότητες ήταν ισχυρότερες στη Λατινική Αμερική και σε μέρη της Ασίας, ενώ η εταιρεία εντείνει την παραγωγή των κλασικών αθλητικών παπουτσιών Samba, Gazelle και Campus για να εξυπηρετήσει την υψηλή ζήτηση.

Οι μετοχές καταγράφουν άνοδο έως και 6% στο γερμανικό χρηματιστήριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια αύξηση σε τρεις μήνες.

Η εταιρεία ενημέρωσε ότι πρέπει να μειωθεί το απόθεμα των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε απούλητα αθλητικά παπούτσια και ένδυση. Αν και ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος από τα τέλη Δεκεμβρίου, τα αποθέματα εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά για να μπορέσει η Adidas να ξαναχτίσει την ορμή της επωνυμίας της, είπε η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v