Ουκρανία: Καταρρίψαμε για πρώτη φορά ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο

Χάρη στα δυτικά «δώρα» αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέρριψε για πρώτη φορά πύραυλο Kinjal, το κατά Πούτιν «ιδανικό όπλο».

Ουκρανία: Καταρρίψαμε για πρώτη φορά ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι κατέρριψε για πρώτη φορά ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο τύπου Kinjal στη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Μόσχα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον πύραυλο Kinjal, κατά την πρώτη παρουσίασή του το 2018, ως «ιδανικό όπλο», γιατί είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί από την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου.

«Συγχαίρω τον ουκρανικό λαό γι' αυτό το ιστορικό γεγονός», ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο στρατηγός Μίκολα Ολεστσούκ. «Ναι, καταρρίψαμε τον πύραυλο Kinjal, που δεν έχει ισοδύναμο», είπε.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ο πύραυλος καταρρίφθηκε από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πάνω από το Κίεβο γύρω στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) προχθές Πέμπτη.

Η Ουκρανία ζήτησε από τους συμμάχους της στη Δύση να τη βοηθήσουν ώστε να ενισχύσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς της. Καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, η Μόσχα βομβάρδιζε τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Και στα μέσα Απριλίου το Κίεβο έλαβε τους πρώτους Patriot, που θεωρούνται ένα από τα πιο τελειοποιημένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει πως οι Patriot θα ενίσχυαν «σημαντικά» την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στα ρωσικά πλήγματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v