Συμφωνία για τη διάσωση της Tupperware από τη χρεοκοπία

Διερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών από την επενδυτική τράπεζα Moelis. Πτώση πωλήσεων τάπερ, μείωση εσόδων και προσπάθεια της εταιρείας να ξαναβρεί τον εαυτό της, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από φθηνότερες συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων.

Συμφωνία για τη διάσωση της Tupperware από τη χρεοκοπία

Συμφωνία με την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co υπέγραψε η Tupperware Brands, ούτως ώστε να λάβει βοήθεια για τη διερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων και να αποφύγει πιθανή χρεοκοπία, για την οποία έχει ήδη προειδοποιήσει. Η εταιρεία προσθέτει ότι εντόπισε επιπλέον ανακρίβειες σε οικονομικές καταστάσεις προηγούμενων περιόδων, μεταδίδει το Reuters.

Οι μετοχές της εταιρείας, πασίγνωστης για τα πλαστικά αεροστεγή δοχεία τα οποία έχουν καθιερωθεί με το όνομά της (τάπερ), υποχώρησαν περισσότερο από 6%, στα 1,02 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η Tupperware. με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντας, τον Απρίλιο σκόρπισε αμφιβολίες για την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της, καθώς παλεύει να συγκρατήσει την πτώση των πωλήσεών της δεδομένου ότι αυξάνεται η χρήση δωρεάν συσκευασιών από εστιατόρια αλλά και ο ανταγωνισμός από φθηνότερα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.

Τη Δευτέρα ανέφερε ότι αναμένει «σημαντική μείωση εσόδων» για το πρώτο τρίμηνο - που εκτιμώνται σε 280-290 εκατ. δολάρια. Οι καθαρές πωλήσεις της έναν χρόνο νωρίτερα ανέρχονταν σε 348,1 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την αναδιατύπωση των οικονομικών καταστάσεων που είχαν εκδοθεί προηγουμένως για το 2022.

Η Tupperware, που προσπαθεί να ξαναβρεί τον καλό εαυτό της ενώ μαίνεται η μάχη με τα υψηλότερα κόστη, ανακοίνωσε ότι διόρισε επικεφαλής της αναδιάρθρωσης τον Brian Fox, διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία Alvarez & Marsal North America.

Η εταιρεία, επίσης, άργησε να στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σε μια εποχή που όλος ο κλάδος έχει κεφαλαιοποιήσει την προτίμηση των καταναλωτών να προχωρούν σε αγορές από την άνεση του σπιτιού τους.

Η Wall Street Journal τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η εταιρεία είχε προσλάβει συμβούλους από τις Moelis & Co, Kirkland & Ellis LLP και Alvarez & Marsal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v