Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακρόν: Επενδύσεις €7,7 δισ. σε εργοστάσια μπαταριών στη Γαλλία

Το 'πε και το 'κανε ο Γάλλος πρόεδρος, πρεσβευτής της επανεκβιομηχάνισης σε Γαλλία και Ευρώπη, ιδίως στην πράσινη οικονομία. Ανακοίνωσε δύο νέα εργοστάσια στα βόρεια της χώρας, σε «ισορροπημένες» κοινοπραξίες με εταιρείες από την Κίνα και την Ταϊβάν.

Μακρόν: Επενδύσεις €7,7 δισ. σε εργοστάσια μπαταριών στη Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Orano, γαλλική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πυρηνική βιομηχανία, σε συνεργασία με την κινεζική ενεργειακή εταιρεία XTC θα επενδύσουν 1,5 δισ. ευρώ σε εργοστάσιο κατασκευής υλικών για μπαταρίες στη βόρεια Γαλλία.

Σε ομιλία του στο λιμάνι της Δουνκέρκης σήμερα Παρασκευή, ο Μακρόν επιβεβαίωσε επίσης ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής μπαταριών ProLogium θα επενδύσει έως και 5,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή ακόμη ενός εργοστασίου στην περιοχή, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου με στόχο την επανεκβιομηχάνιση της χώρας του ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και ανεξαρτησίας, πρεσβεύοντας ότι αντίστοιχη στάση πρέπει να ακολουθήσει και η ΕΕ, παρέχοντας κίνητρα ιδίως για την προώθηση της εγχώριας πράσινης οικονομίας, κατά το παράδειγμα και σε ανταγωνισμό τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v