Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην εξαγορά $69 δισ. της Activision από τη Microsoft

Συνιστά μεγάλη νίκη για τη Microsoft, έναν μήνα μετά το μπλόκο της Βρετανίας. Ποια διορθωτικά μέτρα αποδέχτηκε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην εξαγορά $69 δισ. της Activision από τη Microsoft

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη Δευτέρα την πρόταση της Microsoft για την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 69 δισ. δολαρίων, με την προϋπόθεση ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Microsoft δέχτηκε να λάβει διορθωτικά μέτρα στον εκκολαπτόμενο τομέα του cloud gaming που καθησύχασαν τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες. Τα διορθωτικά μέτρα επικεντρώνονται στο να επιτρέπεται το streaming παιχινδιών της Activision σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. 

Το «πράσινο φως» του εκτελεστικού βραχίονα της Ε.Ε. συνιστά μεγάλη νίκη για τη Microsoft, αφού η κορυφαία αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα μπλόκαρε τη συμφωνία.

Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές διερευνούν εάν η εξαγορά της Activision από τη Microsoft θα μπορούσε να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών και του cloud gaming. Ένα ζήτημα που απασχόλησε τις αρχές είναι κατά πόσον η Microsoft θα μπορούσε να αποκλείσει το streaming παιχνιδιών της Activision από άλλες πλατφόρμες. 

Η Activision βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty και World of Warcraft.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v