Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν βλέπουν γκάζι στην οικονομία οι γερμανικές εταιρείες

Ερευνα σε 21.000 επιχειρήσεις αποκάλυψε μια αξιοσημείωτη έλλειψη δυναμικής μετά από δύο τρίμηνα χωρίς καθόλου ανάπτυξη. Τι εκτιμά για την ανάπτυξη η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων.

Δεν βλέπουν γκάζι στην οικονομία οι γερμανικές εταιρείες

Οι γερμανικές εταιρείες δεν βλέπουν κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει επιτάχυνση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το επιχειρηματικό λόμπι DIHK.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο όμιλος, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων, είπε ότι οι απαντήσεις από τις 21.000 εταιρείες που ερωτήθηκαν αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη έλλειψη δυναμικής μετά από δύο τρίμηνα χωρίς καθόλου ανάπτυξη.

«Οι εταιρείες έχουν δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα παρά τις επίμονα υψηλές τιμές της ενέργειας, τα αυξανόμενα επιτόκια και τον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ilja Nothnagel, διευθύνων σύμβουλος του DIHK. «Ωστόσο, οι προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες παραμένουν ασαφείς – ειδικά επειδή οι εισερχόμενες παραγγελίες μειώνονται αισθητά από την πλευρά της ζήτησης».

Ο όμιλος διατήρησε μια πρόβλεψη για μηδενική ανάπτυξη το 2023, μια προοπτική που είναι πιο απαισιόδοξη από την πρόβλεψη επέκτασης 0,2% την περασμένη Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v