Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στο ταβάνι του χρέους

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Στο 3,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στο ταβάνι του χρέους

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το ταβάνι του χρέους των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 33.494 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 12.700 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 4.207 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου του χρέους και την αποφυγή μιας χρεοκοπίας. Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χρεοκοπήσουν στη 1 Ιουνίου.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και σε δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζα την Τετάρτη. Ο Κασκάρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι αμφιταλαντεύεται για το αν θα ψηφίσει υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας ή μιας «παύσης».Σε δηλώσεις του στο CNBC,  εκτίμησε ότι η Fed ίσως αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια πάνω από το 6%. Υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες φαίνεται να είναι επίμονος ενώ επισήμανε ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. 

Σημείωσε επίσης ότι δεν έχει δει ακόμα ενδείξεις ότι η κρίση στον τραπεζικό τομέα «κάνει τη δουλειά της κεντρικής τράπεζας» όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,24% στα 71,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,29% χαμηλότερα στα 1.975 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,7%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Chavron υποχωρεί 1,3% στα 153 δολάρια. Ο πετρελαϊκός κολοσσός κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της PDC Energy έναντι 6,3 δισ. δολαρίων. 

Πτώση 3% σημειώνει η μετοχή της Micron μετά το μπλόκο του Πεκίνου στις εισαγωγές μικροτσίπ από την αμερικανική εταιρεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v