Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοταχώς για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 ή 2034 η Σαουδική Αραβία

Η χώρα της ερήμου αποσπά την υποστήριξη των ασιατικών ομοσπονδιών και αναζητά συμμάχους και από άλλες ηπείρους, ώστε να διεκδικήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Οι άλλες υποψηφιότητες και οι αναφορές στην Ελλάδα.

Ολοταχώς για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 ή 2034 η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ή του 2034. «Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να βγει στο γήπεδο και είμαστε σε φάση συντονισμού με τις άλλες συνομοσπονδίες και τη FIFA για να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ή του 2034. Προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με όλους όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την υποψηφιότητα και έχουμε τουλάχιστον 90% πιθανότητες να κερδίσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου (AFC) Σαλμάν μπεν Ιμπραήμ αλ Χαλίφα, όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα RMC Sport.

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία είναι χώρα ικανή να φιλοξενήσει ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή, το 2030 ή το 2034», πρόσθεσε ο Νο 1 της AFC.

«Εάν το ποσοστό επιτυχίας μας στη διοργάνωση του τουρνουά είναι καλύτερο το 2034, θα το εξετάσουμε. Εάν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές το 2030, γιατί όχι; Όμως, το θέμα δεν αφορά μόνο την Ασιατική Συνομοσπονδία. Έχουμε 47 ψήφους, ενώ χρειάζονται περισσότερες από 110 ψήφοι για να πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να έχουμε τη στήριξη άλλων ηπείρων», συμπλήρωσε.

Το Μουντιάλ του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Για την επόμενη διοργάνωση που πρόκειται να ανατεθεί, του 2030, υπάρχει η τριάδα Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και η τετράδα της Νότιας Αμερικής Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη, ενώ «για την ίδια διοργάνωση υπήρχε στο τραπέζι και υποψηφιότητα από τη Σαουδική Αραβία, μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει επισημοποιηθεί», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, με εθνικές διοργανώσεις όπως το ισπανικό και το ιταλικό Σούπερ Καπ να «μεταναστεύουν» στην καυτή έρημο της χώρας της Μέσης Ανατολής ελκυόμενες από προσοδοφόρα συμβόλαια.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, η χώρα της Σαουδικής Αραβίας φιλοξενεί επίσης ένα Grand Prix της Formula 1, το ράλι Dakar, τον γύρο της ποδηλασίας, ενώ το 2029 θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους Πανασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v