Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Μικρή η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας και το Q2

Η κεντρική τράπεζα προέβλεψε ότι η χαλάρωση της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι εκκρεμείς παραγγελίες καθώς και η πτώση των τιμών της ενέργειας θα συμβάλουν στην αναδυόμενη ανάκαμψη.

Bundesbank: Μικρή η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας και το Q2

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αναμένεται να αυξηθεί και πάλι ελαφρώς το δεύτερο τρίμηνο του 2023 μετά από μια στασιμότητα που παρατηρήθηκε το προηγούμενο και μια συρρίκνωση στο προηγούμενο, δήλωσε η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η τράπεζα προέβλεψε ότι η χαλάρωση της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι εκκρεμείς παραγγελίες καθώς και η πτώση των τιμών της ενέργειας θα συμβάλουν στην αναδυόμενη ανάκαμψη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών.

Εκτίμησε ότι οι μισθοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Ωστόσο, οι κατασκευές πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν μείωση λόγω της «απότομα χαμηλότερης» ζήτησης. Η Bundesbank προειδοποίησε για ένα δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που συνδέεται με τον υψηλό πληθωρισμό και τις πιθανές επιδράσεις της τραπεζικής κρίσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v