Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Microsoft κατηγορεί την Κίνα για χακάρισμα υποδομών στις ΗΠΑ

Η πολυεθνική καταγγέλλει ότι η ομάδα Volt Typhoon έχει ήδη καταφέρει να διεισδύσει στα συστήματα οργανισμών και επιχειρήσεων. Αρνείται τις κατηγορίες το Πεκίνο.

H Microsoft κατηγορεί την Κίνα για χακάρισμα υποδομών στις ΗΠΑ

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι μια κινεζική ομάδα χάκερ που χρηματοδοτείται από το κράτος έχει θέσει σε κίνδυνο «κρίσιμες» υποδομές στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαταράξει την επικοινωνία μεταξύ της χώρας και της Ασίας σε περίπτωση κρίσης.

Σε μια σπάνια ανακοίνωση για παραβίαση συστημάτων, η πολυεθνική είπε ότι οι χάκερ με την κωδική ονομασία «Volt Typhoon» δραστηριοποιούνται από τα μέσα του 2021. Κατάφεραν να διεισδύσουν σε οργανισμούς σε διάφορες βιομηχανίες, εκμεταλλευόμενοι τα τρωτά σημεία σε μια δημοφιλή πλατφόρμα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που ονομάζεται FortiGuard, είπε η Microsoft.

Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της ομάδας χάκερ είχαν επικεντρωθεί στη συλλογή πληροφοριών και την κατασκοπεία, αντί να προκαλέσουν άμεση αναστάτωση. Πρόσθεσε: «Η Microsoft αξιολογεί με μέτρια σιγουριά ότι αυτή η εκστρατεία Volt Typhoon επιδιώκει την ανάπτυξη δυνατοτήτων που θα μπορούσαν να διαταράξουν κρίσιμες υποδομές επικοινωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της περιοχής της Ασίας κατά τη διάρκεια μελλοντικών κρίσεων».

Την Πέμπτη, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «στερούνταν αποδεικτικά στοιχεία» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως «αυτοκρατορία χάκερ». Πρόσθεσαν ότι «η εμπλοκή ορισμένων εταιρειών» στην προειδοποίηση «δείχνει ότι οι ΗΠΑ επεκτείνουν τους διαύλους για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών».

Η Microsoft είπε ότι είχε ειδοποιήσει στοχευμένους ή παραβιασμένους πελάτες και τους προέτρεψε να κλείσουν ή να ασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους.

Οι αρχές των ΗΠΑ και οι διεθνείς αρχές κυβερνοασφάλειας εξέδωσαν κοινή συμβουλευτική ανακοίνωση σχετικά με το Volt Typhoon την Τετάρτη, προειδοποιώντας επίσης για απειλές στον κυβερνοχώρο που χρηματοδοτούνται από το κινεζικό κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v