Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

«Η Ουάσιγκτον επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται ώστε να ανακαταλάβει τα κυρίαρχα εδάφη της», επισημαίνει ο Λευκός Οίκος μετά τα σημερινά πλήγματα με drones στη Μόσχα.

ΗΠΑ: Δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις αναφορές σχετικά με τα πλήγματα που κατάφεραν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα εδάφη της.

«Είδαμε τις ειδήσεις και εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το τι συνέβη. Κατά κανόνα, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας» ανέφερε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η Ουάσιγκτον «επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται για να ανακαταλάβει τα κυρίαρχα εδάφη της» και επισήμανε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, το οποίο επλήγη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους 17 φορές τον Μάιο.

Η Ρωσία ανέφερε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν σήμερα συνοικίες της Μόσχας με εύπορους κατοίκους, στοχεύοντας περιοχές όπου έχουν κατοικίες ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και μέλη της ρωσικής ελίτ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση ήταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και πρόκλησης της Ρωσίας και ότι η αντιαεροπορική άμυνα γύρω από την πρωτεύουσα θα ενισχυθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v