Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η εξαγορά της IRobot για $1,65 δισ.

Βρυξέλλες και Λονδίνο θα διερευνήσουν τη συγχώνευση-εξαγορά της εταιρείας που παράγει τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα Roomba, ανοίγοντας με έξυπνα γκάτζετ τις πόρτες εκατομμυρίων σπιτιών για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό. 

Amazon: Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η εξαγορά της IRobot για $1,65 δισ.

Εως τις 6 Ιουλίου θα αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση επί της προγραμματισμένης εξαγοράς της IRobot Corp., κατασκευάστριας της ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας Roomba, από την Amazon.com, ύψους 1,65 δισ. δολαρίων, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δύο εταιρείες ζήτησαν επίσημη έγκριση της συγχώνευσης από τις ρυθμιστικές αρχές. Η συμφωνία διερευνάται επίσης και στη Βρετανία, όπου η Αρχή Ανταγωνισμού θα αποφασίσει έως τις 16 Ιουνίου εάν θα παραπέμψει την υπόθεση σε έρευνα εις βάθος.

Η Amazon, με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ, έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στον τομέα του hardware μετά την αποτυχημένη «εισβολή» στα smartphones πριν από μερικά χρόνια, καθώς εργάστηκε επιμελώς για να τοποθετήσει το λογισμικό φωνής Alexa και τα έξυπνα ηχεία Echo στην αναπτυσσόμενη αγορά των οικιακών gadgets. Το IRobot χαρίζει στην Amazon ένα δημοφιλές όνομα στα gadget καθαρισμού σπιτιού, δίνοντας ώθηση στα επόμενα σχέδιά της. Το οικιακό ρομπότ της Amazon, που ονομάζεται Astro, βρίσκεται ακόμη σε περιορισμένη κυκλοφορία δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Η λονδρέζικη οργάνωση Foxglove, που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στους τεχνολογικούς κολοσσούς, πρόσφατα ζήτησε από την ΕΕ να μπλοκάρει τη σχεδιαζόμενη συναλλαγή, εκφράζοντας «σοβαρές ανησυχίες» ότι η συμφωνία θα αυξήσει την πρόσβαση της Amazon σε δεδομένα που αφορούν τα σπίτια των χρηστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v