Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Βλέπει μικρότερη πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2023

Η συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους και η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος μετά την κατάρρευση της SVB περιορίζει την πιθανότητα να εισέλθουν οι ΗΠΑ σε ύφεση, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

Goldman Sachs: Βλέπει μικρότερη πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2023

Aναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν μικρότερη πιθανότητα να εισέλθουν σε ύφεση οι ΗΠΑ το επόμενο έτος, σύμφωνα με σημείωμα προς τους επενδυτές που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε  ότι μείωσε την πιθανότητα να εισέλθουν σε ύφεση οι ΗΠΑ στο 25%, κάτω από το 35% που προέβλεπε μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αναλυτές αναφέρουν δύο λόγους για την υποβάθμιση της πιθανότητας ύφεσης στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος είναι ότι το Κογκρέσο συμφώνησε να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους.

«Δεύτερον, και πιο σημαντικό, έχουμε γίνει πιο σίγουροι στην αρχική μας εκτίμηση ότι η τραπεζική πίεση θα αφαιρέσει 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ φέτος, καθώς οι τιμές των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών έχουν σταθεροποιηθεί, οι εκροές καταθέσεων έχουν επιβραδυνθεί, ο όγκος δανεισμού έχει αντέξει και οι έρευνες υποδεικνύουν περιορισμένη μελλοντική αυστηροποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση δανείων» τονίζεται στο σημείωμα. 

Η επενδυτική τράπεζα υπογραμμίζει επίσης ότι τα νέα στην αγορά εργασίας έχουν παραμείνει ως επί το πλείστον θετικά.

Οι αναλυτές προσθέτουν ότι ενώ η πρόοδος στην καταπολέμηση του πληθωρισμού «συνέχισε να υπολείπεται των προσδοκιών», οι δείκτες έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να επιβραδυνθεί σύντομα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v