Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη ετήσια πτώση της 10ετίας για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Μειώθηκαν κατά 1% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022, σημειώνοντας την πρώτη ετήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2012.

Πρώτη ετήσια πτώση της 10ετίας για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψαν την πρώτη ετήσια συρρίκνωση σε περισσότερο από μια δεκαετία τον Μάιο, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές δέχονται χτύπημα από τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με τhν πάροχο στεγαστικών δανείων Halifax.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι τιμές των ακινήτων μειώθηκαν κατά 1% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Μάιο του 2022, σημειώνοντας την πρώτη ετήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο Kim Kinnaird, διευθυντής της Halifax Mortgages, δήλωσε ότι η πτώση των τιμών αντανακλά «τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων». Πρόσθεσε ότι οι αγορές αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, οι οποίες «αναπόφευκτα θα επηρεάσουν την εμπιστοσύνη στην αγορά κατοικίας».

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο πάροχος στεγαστικών δανείων Nationwide ανέφερε ότι οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν κατά 3,4% ετησίως τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v