Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβει ξανά την πρόβλεψη για το πετρέλαιο η Goldman Sachs

«Ποτέ δεν κάναμε τόσο λάθος για τόσο καιρό», παραδέχεται. Είναι η τρίτη φορά που κατεβάζει την τιμή στόχο για τον μαύρο χρυσό ο αμερικανικός οίκος.

Κόβει ξανά την πρόβλεψη για το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs, ένας από τους ταύρους όσον αφορά τις προοπτικές για το πετρέλαιο, μείωσε για άλλη μια φορά τις προβλέψεις της για τις τιμές εν μέσω αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς και μείωσης της ζήτησης.

Η τράπεζα κατέβασε την πρόβλεψή της για το Brent για τον Δεκέμβριο στα 86 δολάρια το βαρέλι, από την προηγούμενη εκτίμηση για 95 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με σημείωμα προς πελάτες την Κυριακή. Αυτή είναι η τρίτη αναθεώρηση προς τα κάτω της Goldman τους τελευταίους έξι μήνες, αφού προηγουμένως είχε μιλήσει για 100 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Αυγούστου του Brent διαμορφώθηκε στα 74,79 δολάρια την Παρασκευή.

«Ποτέ δεν κάναμε τόσο λάθος για τόσο καιρό χωρίς να δούμε στοιχεία που να αλλάζουν τις απόψεις μας», δήλωσε ο Jeff Currie, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της Goldman, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα.

Οι αυξήσεις προσφοράς από χώρες που αντιμετωπίζουν κυρώσεις - Ρωσία, Ιράν και Βενεζουέλα - είναι βασικός μοχλός στις προοπτικές χαμηλότερων τιμών, σύμφωνα με την Goldman. Η παραγωγή της Ρωσίας, ειδικότερα, έχει «σχεδόν ανακάμψει πλήρως» παρά τις κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Οι φόβοι για ύφεση επιβαρύνουν επίσης τις τιμές, με τα υψηλότερα επιτόκια πιθανότατα να αποτελούν «επίμονο αντίθετο άνεμο» για υψηλότερες τιμές, έγραψαν αναλυτές της Goldman, συμπεριλαμβανομένων των Callum Bruce και Currie στο σημείωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v