Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ban Κινέζων φοιτητών σε μαθήματα τεχνολογίας ετοιμάζει η Ολλανδία

Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για την καθιέρωση υποχρεωτικού ελέγχου μαθητών και ερευνητών σε ευαίσθητα θεματικά πεδία, αλλά ότι δεν θα στοχεύουν κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Ban Κινέζων φοιτητών σε μαθήματα τεχνολογίας ετοιμάζει η Ολλανδία

Η ολλανδική κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθεσία που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκλείει Κινέζους φοιτητές από πανεπιστημιακά προγράμματα που αγορούν ευαίσθητες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ και της άμυνας, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αν και η γλώσσα στη σχεδιαζόμενη νομοθεσία πιθανότατα θα αποφεύγει να αναφέρει συγκεκριμένα την Κίνα, η σαφής πρόθεση είναι να αποτραπεί η πρόσβαση φοιτητών από την ασιατική χώρα σε ευαίσθητο υλικό όσον αφορά τις σπουδές τους, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Το υπουργείο Παιδείας της Ολλανδίας επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για την καθιέρωση υποχρεωτικού ελέγχου μαθητών και ερευνητών σε ευαίσθητα θεματικά πεδία, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ανέφερε ότι οποιαδήποτε μέτρα θα είναι ουδέτερα και δεν θα στοχεύουν κάποια συγκεκριμένη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v