Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Μπλόκο» στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τη μη ολοκλήρωση του ντιλ των $68,7 δισ. μεταξύ Microsoft και Activision θα ζητήσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: «Μπλόκο» στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ αναμένεται να κινηθεί νομικά για να μπλοκάρει την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision από της Microsoft, σύμφωνα με πηγή του CNBC.

Η FTC είχε ήδη υποβάλει μήνυση για να αποτρέψει την εξαγορά των 68,7 δισ. δολαρίων, αλλά επέλεξε να προβεί σε εσωτερική διοικητική προσφυγή. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα ληφθεί μια αρχική απόφαση, την οποία η Microsoft μπορεί να αμφισβητήσει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η FTC έχει στόχο να εξετάσει την υπόθεση τον Αύγουστο. 

Το καλοκαίρι θα εξεταστεί και έφεση που έχει υποβάλει κατά της συμφωνίας η βρετανική ρυθμιστική αρχή. 

H Μicrosoft δήλωσε στο CNBC ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη συμφωνία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ενέκριναν τον Μάιο την πρόταση της Microsoft για την εξαγορά της Activision έναντι 69 δισ. δολαρίων, με την προϋπόθεση ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Microsoft δέχτηκε να λάβει διορθωτικά μέτρα στον εκκολαπτόμενο τομέα του cloud gaming που καθησύχασαν τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες. Τα διορθωτικά μέτρα επικεντρώνονται στο να επιτρέπεται το streaming παιχινδιών της Activision σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v