Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζιγκ-ζαγκ για την τιμή αερίου: Πέφτει μετά το άλμα

Χαλαρώνουν ορισμένες πιέσεις στην αγορά μετά από μέρες ασταθούς διαπραγμάτευσης. Την Παρασκευή, είχε κινηθεί ανοδικά έως και 23%. Τι οδηγεί τις κινήσεις του.

Ζιγκ-ζαγκ για την τιμή αερίου: Πέφτει μετά το άλμα

Για δεύτερη διαδοχική μέρα υποχωρούν τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, χαλαρώνοντας ορισμένες πιέσεις στην αγορά μετά από μέρες ασταθούς διαπραγμάτευσης. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του αυξήθηκε έως και 23% την Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον επόμενο μήνα υποχώρησαν έως και 8,5% - πλέον κινούνται χαμηλότερα κατά 4,3% στα 29,70 ευρώ ανά μεγαβατώρα - στέλνοντας σήμα ότι οι traders εξακολουθούν να βλέπουν την υποτονική βιομηχανική ζήτηση και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων να αντισταθμίζουν εν μέρει τους κινδύνους προσφοράς, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για τον επερχόμενο χειμώνα.

Οι τιμές έκαναν ζιγκ-ζαγκ την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας σειράς ανταγωνιστικών παραγόντων - ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός στην Ευρώπη και την Ασία θα μπορούσε να αυξήσει τις ανάγκες ψύξης και τον ανταγωνισμό για εισαγωγές καυσίμων. Ενώ τα πληρέστερα από το μέσο όρο επίπεδα αποθήκευσης εξακολουθούν να παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας καθώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για την επερχόμενη περίοδο θέρμανσης, οι traders φαίνεται να προετοιμάζονται για την πιθανότητα μιας πιο σφιχτής αγοράς, με τιμές σχεδόν 25% υψηλότερες από ό,τι ήταν στις αρχές αυτού του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v