Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφόρισε 1% η βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης τον Απρίλη

Οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (21,5%), στη Λιθουανία (2,8%) και στη Σουηδία (1,4%).

Ανηφόρισε 1% η βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης τον Απρίλη

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη η Eurostat.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά 14,7% και η ενέργεια κατά 1% στην Ευρωζώνη από μήνα σε μήνα. Συγκριτικά, η παραγωγή των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε κατά 1%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 2,6%, και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 3%. Στην ΕΕ, η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 12,1% και της ενέργειας κατά 0,3%, ενώ η παραγωγή των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε κατά 1,0%, και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των δύο κατά 2,2%.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (21,5%), στη Λιθουανία (2,8%) και στη Σουηδία (1,4%). Από την άλλη πλευρά, οι πιο σημαντικές μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία (-7,9%), στην Πορτογαλία (-5,5%) και στην Ολλανδία (-3,5%).

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 0,2% στην ευρωζώνη και κατά 0,1% στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v