Εριξε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Κίνας 

Η μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού υποχώρησε από 2,75 σε 2,65%, στην πρώτη της μείωση σε 10 μήνες.

Εριξε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Κίνας

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μείωση 10 μονάδων βάσης στο βασικό της επιτόκιο, σε μια κίνηση που υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού υποχώρησε από 2,75 σε 2,65%, στην πρώτη της μείωση σε 10 μήνες.

Η απόφαση έρχεται έξι μήνες μετά το ριστάρτ της οικονομίας μετά την πανδημάι της Covid-19 που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την Κίνα εν μέσω επιβράδυνσης της αγοράς ακινήτων, ασθενέστερου εμπορίου και απογοητευτικών εγχώριων οικονομικών δεδομένων.

Η κίνηση αναμενόταν ευρέως αυτή την εβδομάδα μετά τη μείωση των επιτοκίων επαναγοράς την Τρίτη.

Αδύναμο ριμπάουντ από Κίνα, τι δείχνουν τα στοιχεία 

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας αποδυναμώθηκε τον Μάιο, καθώς η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκε, ασκώντας πίεση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ενισχύσουν τα κίνητρα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 3,5% τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η αρμόδια στατιστική υπηρεσία, σε ευθυγράμμιση με τη μέση εκτίμηση έρευνας του Bloomberg σε οικονομολόγους.

  • Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,7% - χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση για αύξηση 13,7%
  • Η ανάπτυξη των επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία επιβραδύνθηκε στο 4% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, χαμηλότερη από τις προβλέψεις για άνοδο 4,4%
  • Το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,2%, ενώ στους νέους 16-24 ετών χτύπησε νέο ρεκόρ με 20,8%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v