Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας στην προμήθεια πρώτων υλών

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον οικολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό αν δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις εταιρείες μας να αποκτήσουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται, τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Συνεργασία Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας στην προμήθεια πρώτων υλών

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα συνεργαστούν για την προμήθεια πρώτων υλών για τις οικονομίες τους, ανέφεραν υπουργοί των τριών χωρών σε κοινή δήλωση ενόψει της συνάντησής τους στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον οικολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό αν δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις εταιρείες μας να αποκτήσουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στην κοινή δήλωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιταλία.

Η πανδημία COVID-19 και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν αποκαλύψει πόσο εξαρτημένη είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ε.Ε. από μεμονωμένες χώρες, ειδικά την Κίνα, για την εξόρυξη και την επεξεργασία πρώτων υλών, τονίζεται σύμφωνα με το Reuters στην ανακοίνωση.

«Μια μεγαλύτερη διαφοροποίηση όσον αφορά την προμήθεια πρώτων υλών συνιστά οικονομική ασφάλεια. Η στενότερη συνεργασία στην προμήθεια πρώτων υλών συνιστά οικονομική ασφάλεια» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Λεμέρ σημείωσε την κοινή αγορά και την κοινή αποθήκευση αποθεμάτων ως τομείς όπου οι χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στενότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v