Επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Κίνα η Moderna

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακευτικής βρίσκεται στη Σαγκάη και αναμένεται να ανακοινώσει σειρά μεγάλων έργων, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας mRNA, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Κίνα η Moderna

Την πρώτη της επένδυση στην Κίνα πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα η αμερικανική φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το κινεζικό επιχειρηματικό δίκτυο ενημέρωσης Yicai.

Η εταιρεία της Μασαχουσέτης θα αποκαλύψει πολλά έργα στην Κίνα, σε μια συνολική επένδυση που θα αγγίξει το 1 δισ. δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Η φαρμακοβιομηχανία αναζητά επικοινωνία με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, προσθέτει το Yicai.

Ο διευθύνων σύμβουλος Στεφάν Μπανσέλ (φωτ.) έφτασε στη Σαγκάη και θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της επένδυσης, σύμφωνα με το κινεζικό ρεπορτάζ. Ο ίδιος είχε δηλώσει, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην ασιατική χώρα τον Απρίλιο, ότι η εταιρεία θα επιταχύνει τις επενδύσεις στη Σαγκάη ενώ επιδιώκει να συνεργαστεί με Κινέζους εταίρους για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων, προστίθεται.

Η Moderna άνοιξε εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Κίνα τον Μάιο, με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 100 εκατ. δολαρίων, ενώ ανακοίνωσε ότι διερευνά ευκαιρίες στην αγορά για να φέρει την πλατφόρμα mRNA στη χώρα, σύμφωνα με το Yicai.

Εκπρόσωπος της Moderna δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v