Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Generali: Συνεχίζει τις εξαγορές και επεκτείνεται σε ΗΠΑ-Ασία

Ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος αποκτά την αμερικανική Conning Holdings, που ανήκει στην ταϊβανέζικη Cathay Life, και πλασάρεται πιο ισχυρός στον κλάδο διαχείρισης assets, με χαρτοφυλάκιο 845 δισ. δολ. υπό διαχείριση.

Generali: Συνεχίζει τις εξαγορές και επεκτείνεται σε ΗΠΑ-Ασία

Η Assicurazioni Generali προχωρά στην εξαγορά της αμερικανικής Conning Holdings, στο πλαίσιο του σχεδίου της να επεκταθεί στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Generali εξαγοράζει την Conning και τις θυγατρικές της, δήλωσε σήμερα Πέμπτη η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, δεν καταβάλλεται προκαταβολή. Αντίθετα, η Cathay Life, μονάδα της ταϊβανέζικης Cathay Financial Holding και ιδιοκτήτρια της Conning, θα λάβει μερίδιο 16,75% στην Generali Investments Holding, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Generali. Η Generali και η Cathay Life θα συνάψουν συνεργασία για τουλάχιστον 10 χρόνια, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Με τη συναλλαγή «θα ενισχύσουμε τις ικανότητές μας στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, θα ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας στις βασικές αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας και θα δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για την υλοποίηση των ευρύτερων στρατηγικών μας φιλοδοξιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Φιλίπ Ντονέ.

Η Generali επιδιώκει να βελτιώσει την κερδοφορία της εστιάζοντας σε πιο προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία και επεκτείνοντας τη διαχείριση assets καθώς και την ασφάλιση σε περιουσίες και έναντι ατυχημάτων. Τον περασμένο μήνα συμφώνησε να εξαγοράσει όμιλο ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από την αμερικανική ασφαλιστική Liberty Mutual Holding έναντι 2,3 δισ. ευρώ.

Ο κλάδος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Generali Investments παράγει λιγότερο από το 15% των συνολικών λειτουργικών κερδών του ομίλου, αποτελώντας ένα από τα σημεία εστίασης του Ντονέ για περαιτέρω ανάπτυξη. Από το 2017 η Generali αγόρασε επενδυτικές μπουτίκ, όπως τη γαλλική Sycomore Asset Management, για να ενισχύσει την προσφορά περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνων κεφαλαίων, και τη λονδρέζικη Lumyna, μονάδα εναλλακτικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Bank of America.

Η Conning, με έδρα το Κονέκτικατ, είχε υπό διαχείριση (AUM) περιουσιακά στοιχεία 157 δισ. δολαρίων στα τέλη Μαρτίου. Η συμφωνία θα αυξήσει το συνολικό AUM της Generali στα 845 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Generali υποχώρησαν περίπου 2,5%, σε μια μέρα με βαριές απώλειες για τις ευρωαγορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v